Ana içeriğe atla

Okulumuz, 03.01.2012 tarih ve 28162 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile “Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu” olarak kurulmuştur.

Mayıs 2018 tarihine kadar Sakarya Üniversitesi bünyesinde olan Okulumuz, 18 Mayıs 2018 tarih ve 7141 sayılı yasa kapsamında kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlanmıştır.

04 Ekim 2019 tarihli ve 30908 sayılı resmi gazetede yayınlanan 1613 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararı ile okulumuz Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne dönüştürülmüştür.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayan fakültemizde aktif olarak Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümleri bulunmaktadır. Fakültemizin Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünden 3 dönem mezun verilmiş olup Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümüne 2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde 40 öğrenci alınması için YÖK’ten onay alınmıştır.

Fakültemizde üniversite-sanayi işbirliği odaklı bir eğitim (7+1 Eğitim Modeli) uygulanmakta olup, öğrencilerimizin “Uygulama Becerisi Yüksek Çalışanlar” olarak yetiştirilmesi amacında, 7+1 Eğitim Modeli ile okulda alınan teorik ve uygulamalı derslerin doğrudan saha tecrübesiyle birleştirilmesine ve öğrencilerimizin bu bilgilerini uygulama becerisine dönüştürebilmesine olanak sağlanmaktadır. Bu amaçla ders müfredatlarımız;

7 dönemini okulda teorik ve uygulamalı dersler,

1 dönemini de işletmelerde uygulama olarak düzenlemiştir.